top of page
Canyon Grizl.jpg

Proces

Ieder project is uniek, of het nu gaat om een simpel of een complex ontwerp. 
Lees hier alles over het hele paint proces, van start tot finish.

Stap 1 - Design.PNG

Stap 1 - Design

Je hebt beslist om je frame, helm, moto,... te laten lakken, maar je hebt nog geen idee wat je precies wil? 

Geen probleem, samen bekijken we wat jij wil qua kleuren, speciale effecten, logo's en andere designs. Om een beter beeld te geven van het eindresultaat, kan een digitaal ontwerp gemaakt worden. 

Stap 2 - Voorbereiding

Het frame of andere onderdelen worden bij voorkeur gedemonteerd én proper aangeleverd. De huidige laklaag wordt dan opgeschuurd zodat alle krassen en imperfecties weg gewerkt worden. Carbon frames worden met de hand geschuurd. Metalen frames, benzine tanks en dergelijke worden machinaal geschuurd en afgewerkt met de hand.  

Guerciotti Eureka Air-08.jpg
IMG_0052_edited.jpg

Stap 3 - Primer

Als het frame of de onderdelen opgeschuurd zijn, wordt een hechtprimer aangebracht. Deze zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de lak die er op komt. De primer zal er ook voor zorgen dat kleine krassen opgevuld worden. Als de primer laag droog is wordt deze nog eens geschuurd om de laatste oneffenheden weg te werken.

Stap 4 - Paint !

Tijd voor het echte werk! Afhankelijk van de kleuren en het design, worden de verschillende lak lagen aangebracht. Ook de logo's, letters en andere zaken worden aangebracht. Alles wordt dan afgewerkt met een krasvaste 2K vernis laag, glans of mat. Vaak volgt nog een 2de laag vernis om alle oneffenheden tussen verschillende lagen lak weg te werken.

Cube-06.jpg
Cervelo TT-07.jpg

Stap 5 - Afwerking

Nadat de laatste vernis laag droog is, wordt deze glad geschuurd. Bij een matte finish volgt dan nog een afwerkingslaag met matte vernis. Kies je voor een blinkende afwerking, dan wordt alles nog gepolierd tot een spiegelgladde finish.

Stap 6 - Klaar voor montage

Het frame kan opgehaald worden en is klaar voor montage. Hou er wel rekening mee dat de lak nog enkele weken nodig heeft om tot de volledige sterkte te komen.

Opletten dus bij het monteren, en de eerste maand zeker geen wax gebruiken op het frame. 

Guerciotti Eureka Air-27.jpg
Spraygun Icon.png

Wat kost dat?

Spraygun Icon.png

Een Custom Paintjob is uniek!

Het is een deel van jezelf, jouw eigen kunstwerk.
Dat maakt dat elk project ook anders is.
Daarom is het onmogelijk om te werken met vaste tarieven.

Kies je 1 kleur of meerdere kleuren, simpele of complexere designs of speciale lakken? Dit heeft allemaal een invloed op de uiteindelijke kostprijs voor jou project. 

 

Stuur me dus gerust een mail of contacteer me via de chat op deze site, en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke wensen, aangepast aan jouw budget. 

bottom of page